Home page link.
Svenska Engelska

PR-strategi

Halland vs. Haaland – det öppna brevet

Uppmaningen att stava rätt till Haaland gav genomslag i över 1100 publikationer, bland annat BBC tog upp nyheten.

Brevet som gav genomslag över hela världen

Tillsammans med Visit Halland fick vi över 1000 medier på fem kontinenter att rapportera om Halland och dess turistattraktioner. (Okej, de skrev lite om Erling Haaland också). Hur? Vi skrev ett öppet brev om fotboll som publicerades på LinkedIn.

Bakgrund:

När norske Erling Haaland blev världens hetaste fotbollsspelare hösten 2022 drunknade landskapet Halland bakom feltaggade bilder och felstavade inlägg om honom. Halland riskerade att försvinna på internet – men vi såg också en möjlighet till att sola oss i Haalands mediala stjärnglans.

Insikt:

Att Halland försvinner bakom en enorm, norsk fotbollsstriker är – objektivt sett – roligt. Vi insåg att det var viktigt att behålla glimten i ögat-känslan och David mot Goliat-positionen när vi adresserade problemet. Målet var att ge media en present snarare än tjata in ett budskap.

Utmaning:

Den svenska pärlan Halland är ganska okänd som internationell turistdestination. Regionen har inte en obegränsad budget för att locka till sig turister, så för att lyckas kapa åt sig uppmärksamhet måste Visit Halland våga vara modiga och smarta. De måste ta varje tillfälle som bjuds. Haalands framfart i Premier League var ett sådant.

Lösning:

Tillsammans med Visit Halland skrev vi ett brev adresserat till världens alla fotbollsfans och journalister med en uppmaning om att börja stava rätt. Håll isär Halland och Haaland. Tonen var medvetet högtravande: “If nothing is done we fear our dear region is at risk of becoming a forgotten Atlantis, a place only known in stories and ancient scriptures.”

Resultat

Publiceringar

0

Antal länder

0

PR-värde (mkr)

0

Vill du veta mer?

https://spoon.se/wp-content/uploads/2023/06/Spoon-Peter-Hammarback-bw-600x664-2.png

Peter Hammarbäck

PR-strateg

peter.hammarback@spoon.se +46 70 999 12 17

Dela på sociala medier

LinkedIn Facebook