Home page link.
Svenska Engelska

Sociala medier, videoproduktion

En pigg 90-åring i samhällets tjänst

Testsignalen firades med buller & bång!

Tillsammans med Sveriges Radios symfoniorkester firade vi Hesa Fredriks 90-årsdag med födelsedagssång, ballonger och Hesa Fredrik själv. Filmen blev snabbt uppmärksammad av branschpressen och engagerade en stor publik av tittare. 

Bakgrund:

I 90 år har Hesa ​​Fredrik – signalen som låter från strategiskt placerade högtalare runt om i landet – sänt testsignaler den första helgfria måndagen varje kvartal. För att uppmärksamma årsdagen av Sveriges varningssystem gav SOS Alarm, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Sveriges Radio Spoon uppdraget att skapa en film för distribution i uppdragsgivarnas egna kanaler.

Utmaning:

Utmaningen var att sprida information om varningssystemet till svenska folket på ett lekfullt och annorlunda sätt.

Lösning:

Den kreativa idén till filmen baserades på att testsignalen redan har personifierats med namnet Hesa ​​Fredrik. Och en person som fyller 90 år förtjänar ett speciellt födelsedagsfirande med sång och ballonger. Vi siktade högt och anlitade Sveriges mest framstående kör, Sveriges Radios kör, för att ge gratulationerna.

Tillsammans med symfoniorkestern samlades vi på ett tak i Stockholm för att fira födelsedagsbarnet och naturligtvis avslutade vi med Hesa Fredriks karaktäristiska vrål.

Insikt:

Syftet med filmen är att sprida information om varningssystemet, plus förstås att fira födelsedagen. Varningssystemet är en viktig del av svensk beredskap inför kriser och krig, och alla svenskar behöver veta vad man ska göra om ett VMA går ut.

Det blev en varm och passande hyllning till Hesa ​​Fredrik som alla inblandade var mycket nöjda med.

Resultat:

Filmen plockades upp av branschpressen, engagerade många tittare och fick mycket beröm och kärlek från fans till Hesa ​​Fredrik på sociala medier.

Kontakta mig

https://spoon.se/wp-content/uploads/2023/06/Spoon-Meryem-Can-BW-600x664-1.png

Meryem Can Bolin

Client Director

meryem.can@spoon.se +46 76 045 63 04

Dela på sociala medier

LinkedIn Facebook