Home page link.
Svenska Engelska

Videoproduktion

Med potential av stål

Ståltillverkaren som fixar timmertransporterna

Hur visar man på svenskt ståls unika egenskaper? Jo, genom att resa till Österrike och träffa en innovativ tillverkare av fordon för timmertransport. SSABs kund Gsodam har förstått stålets fulla potential.

Utmaning

Ståltillverkaren SSAB är Nordens största tillverkare av stål. Hur används det egentligen? Spoon fick i uppdrag att skapa innehåll som skulle ge svar på hur SSABs både nuvarande och potentiella kunder kan använda ståltillverkarens produkter och tjänster för ökad konkurrenskraft.

Insikt

Det finns nästan oändligt många användningsområden för stål. SSAB levererar till praktiskt taget alla branscher. Bland kunderna finns alltifrån producenter av lastbilsflak och jordbruksmaskiner till brobyggare och tillverkare av timmersläp.

Lösning

Vi ville skapa engagerande och illustrativt content som visar på hur många och innovativa användningsområden och möjligheter stålet faktiskt har. Det bästa sättet att göra det på var genom film. Med hjälp av rörligt material kunde vi på ett tydligt sätt visa och berätta hur SSABs kund Gsodam, som tillverkar fordon för timmertransport i Österrike, lyckats bygga lättare släp med ökad lastkapacitet, tack vare stålets unika egenskaper. Filmen kompletterades med en artikel med bilder.

Resultat

Utöver artikeln och videon om Gsodam klipptes även kortare klipp för distribution i sociala medier. Sett till alla plattformar har storyn om Gsodam fått stor uppmärksamhet. Ytterligare ett bevis på att videon togs emot väl är att SSAB dessutom gav oss i uppdrag att översätta den till ytterligare sju språk – mer än någonsin tidigare.

”Att samarbeta med Spoon gick smidigt: produktionsteamet arbetade självständigt och effektivt, och vi var väl informerade om statusen under processen. Slutresultatet blev också toppen vilket gjorde det möjligt för oss att få synlighet i de samarbeten vi gör med våra kunder. Vi kunde på samma gång inspirera och utbilda både nuvarande och potentiella kunder.”

– Sari Idman, Head of social media på SSAB

Vill du veta mer? Kontakta mig!

https://spoon.se/wp-content/uploads/2023/06/Spoon-Meryem-Can-BW-600x664-1.png

Meryem Can Bolin

Client Director

meryem.can@spoon.se +46 76 045 63 04

Dela på sociala medier

LinkedIn Facebook