Home page link.
Svenska Engelska

Kommunikation & marknadsföring

Vi skapar storytelling i världsklass – oavsett kanal

Kontakta mig

https://spoon.se/wp-content/uploads/2023/06/Spoon-Maria-Biesterfeldt-BW-600x664-1.png

Maria Biesterfeldt

Agency Director, Stockholm

maria.biesterfeldt@spoon.se +46 73 504 76 91

Kommunikation & marknadsföring

Hur sticker man ut i dagens ständiga brus av reklam och information? Det finns tyvärr ingen quick fix när det gäller kommunikation, utan det kräver långsiktighet. På Spoon är vi experter på att ta fram en tydlig plan och genomföra den tillsammans med våra kunder. Med hjälp av insikter, kreativa idéer och en tydlig strategi kan vi bidra till att skapa förändring, både för dig som företag och för dina målgrupper.

Innehållsmarknadsföring

Inom content marketing eller innehållsmarknadsföring är det innehållet som står i centrum. Genom att tala till människor på ett ärligt och transparent sätt bygger vi förtroende och skapar en långsiktig relation med våra kunders målgrupper. När våra contentspecialister arbetar med innehåll och storytelling i olika kanaler fokuserar vi på content som engagerar och konverterar.

Kampanjen Lilla Italien för Visit Halland.

Kampanjen Lilla Italien för Visit Halland.

Internkommunikation

Vi har lång erfarenhet av att skapa relevant, engagerande internkommunikation för medarbetare i alla typer av branscher. Vi kan också hjälpa dig att skapa en kommunikationsstrategi för internkommunikation, så att du kommunicerar i rätt kanal för rätt målgrupp, i rätt tid. Vi producerar digitalt innehåll till intranät, medarbetarfilmer, interna evenemang, poddar, nyhetsbrev, ledningskommunikation, personaltidningar och presentationsmaterial. Internkommunikation är viktig, och det är viktigt att den blir mottagen.

Print – magasin och kundtidningar

Vi lever sannerligen i en digital tidsålder, men ibland är det tryckta formatet fortfarande den bästa vägen att gå. Omgivna av digital underhållning längtar vi stundtals efter djupgående och taktila läsupplevelser som ger lugn. För några av våra kunder har vi producerat tidningar i mer än ett decennium. Hemligheten? Att hela tiden förnya det analoga och hålla utkik efter bra historier, samt skapa ett ekosystem med det digitala för att arbeta kostnadseffektivt och smart. Vi producerar kundtidningar och medlemsmagasin som uppskattas av läsarna. 

Hållbarhetskommunikation

Vi är övertygade om att transparent och långsiktig kommunikation gör våra kunder bättre, inspirerar andra att följa efter och i förlängningen kan bidra till positiv förändring i världen. Vi har många års erfarenhet av att kommunicera hållbarhetsinsatser som är relevanta för målgrupperna. Vi kan ta fram en strategi för hur din hållbarhetskommunikation bör se ut eller bidra i arbetet med din hållbarhetsredovisning eller hållbarhetsrapport.

Samhällskommunikation

Vi drivs av ett stort samhällsengagemang och ett genuint intresse för samhällsutveckling. Med rötter i journalistiken kan vi konsten att omsätta detta till relevant och engagerande kommunikation som når ut. Spoon har arbetat med social kommunikation ända sedan starten 1998. Vår erfarenhet har gett oss en djup förståelse för hur politiskt styrda organisationer och andra samhällsaktörer fungerar, och vi har utvecklat processer som gör det komplexa lättbegripligt och som är till stor hjälp för att navigera i detta område.

PR – konsten att nå ut 

I många situationer är förtjänade kanaler ett bra komplement till en kampanj. Ibland är PR i förtjänade kanaler till och med det bästa sättet att nå ut till en bred målgrupp. Trovärdigheten blir hög när vi kan ta hjälp av media för att förmedla våra kunders budskap. Dessutom är PR kostnadseffektiv kommunikation.

Vi tycker att det blir allra bäst när en kampanjs idé, innehåll och PR skapas i en synergi: när vi tillsammans med våra kunder får göra något som är så starkt och relevant att media väljer att rapportera om det. Så vi bakar gärna in en PR-strategi och -utförande i alla våra erbjudanden. Det kräver ofta mod – men då kan det bli riktigt bra.

Spoon Inhouse – konsulter för uthyrning

Intresset för att bygga interna marknads- och kommunikationsavdelningar har vuxit markant. Men för många företag är det en stor utmaning att utveckla en stark inhousebyrå. Utifrån dina behov kan vi bygga en inhouseavdelning från grunden, bemanna och förstärka din nuvarande och även stå för hela driften av din inhouseavdelning.

Våra konsulter har en supportansvarig på Spoon Inhouse, samt tillgång till ett nätverk av mer än 100 kollegor inom hela Spoon Group. På så sätt håller de koll på branschtrender och vi kan erbjuda en förstklassig och sömlös service, oavsett uppdrag.

Vill du veta mer?
Låt oss prata kommunikation!

Kontakta oss för att sätta igång ett samarbete

Kontakta oss